Piratenschattenjacht

Piratenschattenjacht

In deze schattenjacht rondom het thema piraten, gaan de kinderen op onderzoek uit op een van de eilanden van de wereld van Alunira om te ontdekken welke piraat de schat heeft gestolen.
Dit originele spel vol activiteiten kunnen jullie organiseren op een verjaardagsfeestje thuis (binnen of buiten). Het verhaal bestaat voor een deel uit een schattenjacht en voor een deel uit speurwerk. Het leidt de kinderen tijdens hun zoektocht naar de piraat die de schat van de Raad heeft gestolen.
Jullie kunnen het spel thuis printen. Download het in pdf-formaat in onze winkel. Het document bevat het hele verhaal, de raadsels, een organisatieblad, ideeën voor uitdagingen en piratendiploma’s om uit te delen aan de genodigden.
Het is heel gemakkelijk om dit spel te organiseren. Er is alleen een organisator (jullie?) nodig en enkele verstopplaatsen op de plek waar de activiteit plaatsvindt. Na het lezen van het uitgangsverhaal, gaan de kinderen van verstopplaats naar verstopplaats om de raadsels op te lossen en verder te gaan met het verhaal.
Jullie kunnen ook met onze uitdagingen spelen. Dit zijn spelletjes die jullie kunnen organiseren tussen twee raadsels.
Deze piratenschattenjacht kan in huis, in een appartement of in de tuin worden gespeeld.

Het spel bestaat in verschillende versies:
- versie 4-5 jaar
- versie 6-7 jaar
- versie 8-11 jaar