Speurtocht voor detectives met als thema ’Circus’

Speurtocht voor detectives met als thema 'Circus'

Dit is een speurtocht voor detectives met als thema ’Circus’, geschikt om af te drukken en bedoeld voor kinderen vanaf 8 jaar. Het spel is perfect aangepast voor verjaardagsfeestjes thuis. De kinderen moeten onderzoeken welke circusartiest de kleine Safier heeft ontvoerd, het aapje dat de ster is van het circus Alunia. Ze moeten de politie helpen en als kleine detectives te werk gaan om de speurtocht tot een goed einde te brengen. Er is langdurig onderzoek nodig om de naam van de schuldige te achterhalen: vingerafdrukken vergelijken, codes kraken, informatie verzamelen, conclusies trekken en observeren.
Net als bij al onze te printen spellen voor verjaardagsfeestjes kunnen ouders ook deze activiteit gemakkelijk uitvoeren. Zij moeten enkel het pdf-document downloaden en afdrukken, enkele verstopplaatsen vinden en het startverhaal voorlezen. De kinderen gaan dan op onderzoek uit en zoeken aanwijzingen, die overal in huis of in de tuin verborgen zijn. Aanwijzingen zoeken, raadsels oplossen, uitdagingen aangaan... de genodigden trekken op speels avontuur en zijn zélf de helden van het verhaal.
Deze speurtocht voor detectives met als thema ’Circus’ duurt ongeveer een uur – een mooie bezigheid voor de kinderen tot het vieruurtje eraan komt.

Het spel bestaat in verschillende versies:
- Vanaf 8 jaar